Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Powered by Blogger

dijous, 21 de març del 2013

Per a una divulgació científica divertida

Còmic de la web isuu
No per ser un tòpic deixa de ser un objectiu important, tractem de trobar recursos didàctics que ens ajude a presentar els nostres continguts d'una manera atractiva, pràctica, motivadora, propera a l'alumnat, en definitiva, aconseguir un procés d'ensenyament-aprenentatge significatiu.
En una web: 'una docena de ...' ens mostra dotze recursos per a fer efectiu aquest objectiu, com mostrar la ciència de manera divertida, destaque els cinc que m'han semblat més interessants.
1. Els científics en els còmics.- En la web isuu podem veure el primer d'una col·lecció de còmics dedicats a científics, en aquest cas a la teoria de l'evolució de Darwin i ja s'anuncia el proper: 'Galileo, mensajero de las estrellas'.

2. International FameLab.-  Amb una idea original del Festival de Cheltenham, en 'International FameLab', mitjançant el monòleg científic, els participants van descrivint de manera amena i divertida diferents esdeveniments científics.
Com exemple he escollit aquesta història dels espermatozous del participant de Xipre, sense connotació de cap tipus:


Nikola Tesla
3.Tesla Blog.- Videobloc que, des d'un punt de vista divertit, presenta la ciència de la mà de Nikola Tesla, inventor, enginyer mecànic i elèctric d'origen serbi i el promotor més important del naixement de l'electricitat  comercial, aportant nombroses i revolucionàries invencions en el camp de l'electromagnetisme de finals del segle XIX i principis del segle XX.
Tesla va contribuir en diferent mesura al desenvolupament de la robòtica, el control remot, el radar, la ciència computacional, la balística, la física nuclear, i la física nuclear. El 1943, la Cort Suprema dels EEUU l'acreditaria com l'inventor de la ràdio.
Com exemple he seleccionat: Tesla i els cristalls.
4. Podcasts Científics.- Una altra manera divertida de consumir divulgació científica mitjançant podcast, basats en programes de ràdio del tipus: 'Ciencia al cubo' de RNE - Ràdio 5.
En la mateixa línia, Alejandro Fernandez, publicà en Naukas  una  recopilació dels millors podcasts sobre ciència en castellà.


 5. Dibuixos animats.- Qui no recorda iniciatives com la sèrie de fa 25 anys: 'Hi havia una vegada la vida'
la primera sèrie de dibuixos divulgatius emesa per TVE:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...